El nen i el món
TO: O menino e o mundo
2013. 80 minuts
Idioma: sense diàleg
Director: Alê Abreu
Guió: Alê Abreu
Música: Ruben Feffer, Gustavo Kurlat
Fent ús d'una senzilla tècnica d'animació, basada en dibuixos simples i en formes infantils, El nen i el món explica la història de Cuca, un xiquet que viu en un minúscul llogaret brasiler amb la seua família. La vida del xiquet era feliç fins al moment en què el seu pare se n’ha d’anar a treballar a una gran ciutat.
Decidit a trobar al seu progenitor, Cuca se’n va de casa i mamprén un viatge per tot el país, on anirà observant estranyat com funciona l'actual societat cosmopolita.
La cinta aborda els problemes del món modern d'una forma innocent, vista des dels ulls d'un xiquet.
El director i guionista Alê Abreu, es va dedicar inicialment als curtmetratges, amb Sírius i Espantall amb els quals va aconseguir guanyar diversos premis en certàmens com el Festival de Cinema per a Xiquets i Joves d'Uruguai o el festival Anima Mundi. Ara, amb El nen i el món ha aconseguit, a més de la nominació a l'Òscar en 2016, nominacions en més de 40 festivals internacionals.
Why We Cycle
TO: Why We Cycle
2017. 56 minuts
Idioma: anglés subtítols en castellà
Director: Arne Gielen i Jan Hulster.
Guió: Arne Gielen i Jan Hulster.
Als Països Baixos hi ha més bicicletes que persones. El 25% de tots els viatges són amb bicicleta. En algunes ciutats, sobrepassen el 60%. Però els holandesos alguna vegada pensen o parlen d'açò? No gaire. Probablement açò siga part de l'èxit del ciclisme holandés: és evident per si mateix. Però, i si parlem d’allò que és evident?
En aquesta pel·lícula, ciclistes i científics d'àmbits diversos esbossen una imatge de la cultura ciclista holandesa. Durant aquestes converses descobrim que anar amb bicicleta condueix a la felicitat, la salut, el manteniment de les funcions cognitives i la creativitat, entre moltes altres coses.
La confiança entre les persones creix a mesura que van en bici. Pedalejant també s’aconsegueix que els xiquets siguen feliços i lliures per anar on vulguem.
La confiança entre les persones creix a mesura que van en bici. Pedalejant també s’aconsegueix que els xiquets siguen feliços i lliures per anar on vulguem.
Cantàbric
TO: Cantábrico
2017. 101 minuts
Idioma: castellà
Director: Joaquín Gutiérrez Acha
Guió: Joaquín Gutiérrez Acha
Música: Pablo Martín Caminero
En el nord de la Península Ibèrica s'alça una gran serralada de més de 400 Km. com si es tractara d'una gran muralla paral·lela a la costa del Mar Cantàbric. En la seua altra vessant, la serralada Cantàbrica està plena de canons i boscos. Gràcies a la influència del mar i les elevades precipitacions, s'ha originat una variada vegetació en els boscos, i és el lloc perfecte per a amagar un gran nombre d'animals i altres formes de vida que conviuen des de temps remots. Però sobretot, és el territori d'una de les criatures més impressionants de l'hemisferi nord: l'ós bru cantàbric. És el regne dels boscos, dels cavalls salvatges, la terra on els llops ibèrics s'amaguen entre la boira, i el lloc on la fantasia i la realitat caminen juntes.
Nominada a Millor documental en els Premis Goya 2017.
Les Meravelles del Mar
TO: Wonders of the Sea 3D
2017. 82minuts
Idioma: castellà
Direcció: Jean-Michel Cousteau, Jean-Jacques Mantello
Guió: David Chocron, Francois Mantello, Jean-Jacques Mantello
Música: Christophe Jacquelin
Després de tres anys d'enregistrament, la família del director Jean-Michel Cousteau mostra el seu viatge des de Fiji a les Bahames. Per dur a terme aquesta travessia compten amb un equip que arreplega el que amaga l'oceà en la seua màxima esplendor i mostren un recull de testimonis de persones que viuen del mar. Aquest documental té una història rica en activitats educatives, ambientals, poètiques, emocionants i divertides.
Però sobretot té un clar objectiu: donar a conèixer les meravelles de l'aigua que conté el nostre planeta i conscienciar-nos sobre allò que estem fent. Tot açò narrat en versió original pel mateix Arnold Schwarzenegger, que s’ha unit a la causa de la defensa del mar i a més produeix la pel·lícula.